AIGUA DE L'AIXETA, AIGUA DE QUALITAT

AIGUA DE L'AIXETA, AIGUA DE QUALITAT

L'aigua que es distribueix al Municipi de Montblanc és potable. L'Organització Mundial de la Salud i la Unió Europea consideren aigua potable la que es pot beure una persona cada dia al llarg de la seva vida sense que això suposi cap risc per a la seva salut. L'aigua de l'aixeta és fiable al cent per cent, ja que ha superat rigorosament tots els controls que estableixen les autoritats sanitàries.

EL CLOR

El clor és el desinfectant d'aigua més emprat arreu del món per la seva efectivitat i fiabilitat a l'hora d'eliminar tots els microbis nocius que puguin contenir l'aigua, les canonades o els dipòsits d'emmagatzematge. El clor que s'afegeix a l'aigua de consum humà és una dosi mínima de garantia sanitària no perjudicial per a la salut.

La legislació estableix un màxim d' 1 mg/l de clor. Encara que no hi ha un mínim fixat, l'habitual es de 0,2 mg/l; Aigües de Montblanc té com a norma 0,5 mg/l. Si deixem un gerro d'aigua ple i obert, al cap de dues hores s'haurà evaporat.

DURESA DE L'AIGUA

L'aigua dura és la que té un alt nivell de minerals, principalment sals de calci i magnesi. Les aigües dures no són perjudicials per a la salut ja que els minerals que contenen són necessaris per al cos humà. Les aigües riques en calci, potassi i magnesi tenen més bon gust.

La mitja de Montblanc és de 240 mg/l de Ca Co3.

Graus Francesos 1º Francès = 10 mg/l

Graus Anglesos 1º Anglès = 14,25 mg/l

Graus Alemanys 1º Alemany = 17,45 mg/l

Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerte un mejor servicio y para obtener datos estadísticos. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes obtener más información, o bien conocer cómo cambiar la configuración, en nuestra Política de cookies.Mas Información